Chili con carne

INGREDIENTEN

  • 500 gr rode bonen (uit blik of gedroogd)
  • enkele teentjes look
  • 3 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 spaans pepertje
  • 800 gr rundergehakt
  • kruiden
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • tabasco
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de gedroogde rode bonen een nacht in ruim water weken.
  2. Breng de bonen in water aan de kook.
  3. Voeg de teentjes look en een beetje zout toe.
  4. Laat koken tot de boontjes zacht zijn.
  5. Pel de uien en snijd ze fijn.
  6. Snijd de paprika's in 2, ontdoe ze van hun zaadlijstjes en snijd ze in fijne reepjes.
  7. Snijd het spaanse pepertje in stukjes.
  8. Laat de ui in de hete olie glazig worden.
  9. Doe er de paprika en spaanse peper bij en vervolgens het rundergehakt.
  10. Laat dit geheel goed stoven.
  11. Voeg de gepelde tomaten toe.
  12. Breng op smaak met de komijnzaadjes, de chili con carne kruiden, enkele druppels tabasco, peper en zout.
  13. Laat een half uurtje op een zacht vuurtje stoven.
  14. Roer af en toe met een lepel.
  15. Schep er op het einde de gare boontjes bij.

    Tip : Heel lekker met rijst!

Gepost door Walter


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
rijst, bonen, tomaten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: