Waterkersroomsoep

INGREDIENTEN

  • 2 bosjes waterkers
  • 150 gr ui
  • 200 gr prei
  • 200 gr selder
  • 3 liter blanke fond
  • 2 dl room
  • 100 gr boter
  • 150 gr bloem
  • kruidenboeket
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Blanke fond bereiden.
  2. Snijd de uien, prei en selder.
  3. Was de waterkers en snijd de steeltjes van de blaadjes.
  4. De boter in de pan doen en laten opwarmen.
  5. De uien, prei, selder en de waterkerssteeltjes in de boter aanstoven zonder te kleuren.
  6. Met de bloem bestrooien en mengen.
  7. Blijven mengen tot alles goed droog is en de bloem even de tijd gekregen heeft om te 'bakken'.
  8. Met ontvette blanke fond bevochtigen en alles goed losroeren.
  9. Kruidenboeket toevoegen.
  10. Gedurende 30 minuten zachtjes laten gaarkoken.
  11. Kruidenboeket verwijderen en door een roerzeef zeven of mixen met een staafmixer.
  12. De soep op smaak brengen met peper en zout.
  13. Door een puntzeef zeven.
  14. Weer aan de kook brengen en afschuimen.

Tip: enkele blaadjes aan de kant houden voor de versiering en bewaren in koud water

Gepost door Emma


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
fond, kruidenboeket, soep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: