Kalkoenbiefstuk met groene pepersaus

INGREDIENTEN

  • 2 kalkoenfilets
  • 25 gr margarine
  • 1,5 dl gevogeltebouillon(fonds)
  • 2 eetlepels bloem
  • 0,5 dl slagroom
  • 1 tot 2 eetlepels groene peperkorrels (potje)
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bestrooi de filets met peper en zout en bak ze in de hete margarine in 12 minuten gaar en bruin.
  2. Neem het vlees uit de pan.
  3. Giet de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem.
  4. Roer de bloem met de room tot een gladde pap en giet dit al roerend in de pan.
  5. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook.
  6. Voeg de peperkorrels toe en breng de saus op smaak met eventueel wat zout. 
  7. Leg de kalkoenfilets in de saus en laat ze nog even mee-warmen.

Gepost door Jessi


 

REACTIES :

Geschreven door   op 25/12/2008


goed recept maar de maten kloppen niet... had een te dikke saus, uiteindelijk melk en water moeten bijdoen, maar de smaak was heel lekker... 1. bouillon blokje met zeker minimum 20cl water oplossen 2. bloem met room zou ik op het gevoel afgaan, want daar is het fout gegaan bij mij denk ik 3. peperkorrels 1 el is voldoende 4. ik heb extra whisky nog bijgedaan



Geschreven door lilg Blinker op 18/8/2012


rott recept het smaakte naar niks ..



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoen, gevogelte, biefstuk Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: