Brunoisesoep

INGREDIENTEN

  • groene selder
  • 3 wortelen
  • 3 stuks wit van prei
  • 2 uien
  • 1 eetlepel erwten
  • 1 eetlepel groene boontjes
  • boter
  • 50 gr vleesextract
  • gehakte peterselie en kervel
  • 1,5l blanke fond of water
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. De reinigen, wassen,en brunoise (=in kleine dobbelsteentjes) snijden.
  2. De uien en prei stoven in boter en vervolgens bevochtigen met fond of water en zachtjes laten koken.
  3. De erwten, wortelen en boontjes in kleine brunoise snijden en gaarkoken op z’n Engels (= koken in water met een beetje zout), achteraf verfrissen onder koud stromend water en toevoegen aan de soep.
  4. Het vleesextract bij de soep voegen.
  5. Het geheel goed kruiden en afwerken met gehakte peterselie en kervel.

Gepost door ValÚrie


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
groene selder, soep, Brunoisesoep, brunoise, dobbelsteentjes, prei, stoven, koken, erwten, wortelen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: