Vegetarische paella

INGREDIENTEN

  • 2 el olijfolie
  • 1 (rode) ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 grote rode paprika
  • 400 gr rijst
  • snufje chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 50 cl groentebouillon
  • 10 cl witte wijn
  • 250 gr cherrytomaten
  • klein blikje doperwten
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse basilicum
  • 3 el verse bladpeterselie
  • 150 gr feta

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de doperwten op voorhand uitlekken.
  2. Snijd de ui en paprika in stukjes.
  3. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën.
  4. Verhit de olie op halfhoog vuur in een hapjespan.
  5. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht is.
  6. Voeg knoflook en paprika toe en bak ze, al roerend 1 minuut.
  7. Voeg rijst en chilipoeder toe.
  8. Maak de bouillon in een apart pannetje.
  9. Voeg de kurkuma toe.
  10. Schenk vervolgens de bouillon in de hapjespan.
  11. Voeg wijn en tomaatjes toe.
  12. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het afgedekt koken tot de rijst beetgaar en de bouillon bijna geabsorbeerd is.
  13. Roer de erwten erdoor en haal de pan van het vuur.
  14. Meng citroensap, olie en basilicum en kruid het mengsel.
  15. Roer de dressing door het eten.
  16. Bestrooi het geheel met de stukjes feta.

Gepost door Ria


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
paella, kurkuma, vegetarisme, doperwten, dressing Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: