Koud: mousse van kip met portgelei

INGREDIENTEN

  • 1 à 2 sneetjes toastbrood
  • 80 gr gekookte / gerookte kip
  • 100 gr mascarpone 
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1,5 dl rode porto
  • enkele blaadjes selder of basilicum
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwijder de korstjes van het toastbrood en bedek de bodem van een met plastic folie beklede schaal (met opgaande rand van ongeveer 2 a 3 cm) volledig met het toastbrood.
  2. Hak de kip fijn met een keukenmixer.
  3. Schep er de mascarpone door en breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Laat in een kom met koud water de gelatineblaadjes ongeveer 5 min. weken.
  5. Breng in een pan de port aan de kook, laat deze ongeveer 3 min. inkoken en breng op smaak met zout.
  6. Knijp de gelatine goed uit en roer het van het vuur af door de hete port.
  7. Laat het portmengsel ongeveer 5 min. afkoelen.
  8. Verdeel intussen het kip-mascarponemengsel over de sneetjes toastbrood en strijk het geheel goed glad.
  9. Leg een aantal blaadjes selder of basilicum erop.
  10. Schenk hier tenslotte het portmengsel over en laat het geheel ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.

Gepost door Tine


 

REACTIES :

Geschreven door annie mondelaers op 03/5/2010


ik heb deze hapjes al enkele keren gemaakt en telkens smullen mijn gasten ongelooflijk



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Mousse, kip, portgelei, toast Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: