Kip zoetzuur

INGREDIENTEN

  • 600 gr kipfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 2 grote tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje ananasblokjes of -ringen
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 120 gr geroosterde cashewnoten
  • mespunt sambal oelek
  • maïzena
  • peper en zout
  • olie
  • (basmatirijst)

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de kipfilets in reepjes en overstrooi ze met de bloem en wat zout en peper
  2. Snipper de ui grof
  3. Snijd de paprika in reepjes
  4. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes
  5. Snijd de bosuitjes in fijne ringen
  6. Verhit een beetje olie in een pan
  7. Bak de kipfiletreepjes ongeveer gedurende 4 min en schep ze uit de pan.
  8. Roerbak de ui en paprika in het braadvet tot de ui glazig is
  9. Voeg de tomaat en ananas (incl. sap) toe
  10. Breng op smaak met de sojasaus/ketjap, tomatenketchup, suiker, citroensap en de sambal oelek
  11. Voeg een scheutje water toe en bind de saus met wat maïzena
  12. Overstrooi de saus met de bosuiringen en de cashewnoten
  13. Serveer met gekookte rijst.

Gepost door Kim


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip zoetzuur ananas paprika ui cashew Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: