Courgettesoep

INGREDIENTEN

  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 50 gr rijst
  • 1 liter kippebouillon
  • 2 grofgeraspte courgettes
  • 1 eidooier
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook gedurende ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de rijst toe en laat deze even meebakken.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Plaats een deksel op de pan en laat de soep gedurende 10 minuten lichtjes koken op een zacht vuurtje.
  5. Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is.
  6. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  7. Neem de soep van het vuur af en roer er de eidooier door.
  8. Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: