Mosselen, gegratineerd

INGREDIENTEN

  • 2 kg mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • 75 gr paneermeel
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gr geraspte Parmesaanse kaas
  • 3 eeltepels gehakte peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de mosselen grondig.
  3. Doe de mosselen met 2 eetlepels olijfolie en de wijn in een afgedekte pan en kook de mosselen gaar.
  4. Schud de mosselen regelmatig om.
  5. Haal ze daarna uit de schelp en leg de mosselen in een platte vuurvaste ovenschaal.
  6. Verwijder de dichtgebleven mosselen.
  7. Meng het paneermeel, kaas, peterselie en de knoflook.
  8. Doe wat kookvocht van de mosselen over de mosselen en doe daarna het paneermeelmengsel over de mosselen.
  9. Zorg ervoor dat deze laag niet te dik wordt.
  10. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  11. Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven tot er een bruin korstje vormt.

Gepost door Jan


 

REACTIES :

Geschreven door renaat put op 12/12/2008


a.u.b. geeeen paneermeel



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: