Kipsatés met ananas

INGREDIENTEN

  • 4 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 ananas
  • 1 dl arachide-olie
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • een stukje fijngehakte gember
  • peper en zout 
  • (geweekte) satéstokjes

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in stukken.
  2. Maak de ananas schoon en verwijder het hart.
  3. Snijd schijven van ± 1 cm en verdeel die in 6 partjes.
  4. Snijd de kipfilets in ongeveer gelijke stukken van +/- 2,5 cm.
  5. Spies afwisselend een stukje ananas, paprika en een stukje kip op een stokje.
  6. Maak een mengsel van de olie, de sambal oelek, peper en zout
  7. Wentel in het mengsel de brochettes in en laat ze ongeveer 1 uur marineren.
  8. Rooster ze daarna ongeveer 10 min op de barbecue tot ze gaar zijn.
  9. Vermeng de ketchup, wijnazijn, een kleine hoeveelheid paprika en gember.
  10. Voeg enkele ananasstukjes bij de saus.
  11. Verwarm het mengsel zonder te koken en verdeel het over de satés.

Gepost door Robbe


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
barbecue, ananas, kip, spies, marineren Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: