Romige Courgettesoep met Ham

INGREDIENTEN

  • 2 uien
  • 1 kg courgettes
  • 6 eetlepels boter
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 liter melk
  • 1/2 liter water
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gram achterham

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel de uien en snipper ze fijn.
  2. Was de courgettes, verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
  3. Verhit in een kookpot 2 eetlepels boter en laat de ui circa 3 minuten fruiten.
  4. Voeg daarna de courgettes, bouillontabletten, tijm, water en melk toe.
  5. Laat circa 20 minuten koken.
  6. Pureer de soep.
  7. Snipper de peterselie fijn.
  8. Snijd de ham in dunne reepjes.
  9. Klop van vuur af de rest van de boter door de soep.
  10. Schenk de soep in en garneer met ham en peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: