Kipsatés gemarineerd

INGREDIENTEN

  • 4 kipfilets, gesneden in blokjes van +/- 2,5 cm
  • satéstokjes

marinade:

  • 8 eetlepels pindakaas
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, grof gesneden
  • 2 rode chilipepers, zonder zaadjes + zaadlijsten, in stukjes gescheurd of geknipt
  • 3 citrusblaadjes (daoen djeroek poeroet),in stukjes gescheurd of geknipt
  • 2 eetlepels kokosroom
  • 4 eetlepels arachide-olie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten van de marinade in een keukenmachine en maak er een glad mengsel van. Schep dit mengsel over in een grote, glazen kom.
  2. Meng de stukjes kip door de marinade zodat ze overal goed bedekt zijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de kip +/- 8 uur in de koelkast staan.
  3. Indien u houten satéstokjes gebruikt, laat deze eerst even weken in wat water (dit voorkomt dat ze in brand schieten).
  4. Rijg de blokjes kip aan de stokjes en bewaar de marinade.
  5. Rooster de spiesen gedurende 10 minuten boven middelmatig hete kolen.
  6. Draai de satés regelmatig om en bestrijk ze daarbij steeds een beetje met de marinade.

Gepost door Paul


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, barbecue, pindakaas, kokos, citrus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: