Spareribs pikant

INGREDIENTEN

  • 1 kg spareribs (versneden per rib)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chiilipeper
  • 5 eetlepels sojasaus 
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel palm- of rietsuiker
  • 2,5 cm verse gemberwortel in fijne reepjes
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Deze spareribs worden in 2 fases bereid: eerst in de pan, daarna op de barbecue.

  1. Snijd de ui en het knoflook in grove stukken en doe ze in de keukenmachine.
  2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper. Versnipper de chilipeper
  3. Doe de gember, chilipeper en sojasaus eveneens in de keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel.
  4. Roer er het limoensap, de suiker en de olie door en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de spareribs in een voorverwarmde wok of pan met dikke bodem en giet de marinade erover.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje gedurende 30 minuten sudderen.
  7. Voeg een klein beetje water toe als de saus dreigt uit te drogen.
  8. Laat de spareribs uitlekken en bewaar de marinade.
  9. Rooster de spareribs gedurende 20 à 30 minuten boven middelmatig hete kolen.
  10. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze steeds met de marinade.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
spareribs, marinade, pittig, pikant, gember, limoen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: