Ananasringen met rum

INGREDIENTEN

  • 1 ananas
  • 3 eetlepels bruine rum
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 eetlepels geklaarde (gesmolten) boter
  • appelboor
  • keukenpenseel

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Ontdoe de ananas van de kruin met een scherp keukenmes en snijd de ananas in ringen van +/- 2 cm.
  2. Verwijder de schil en het oog (met appelboor) van elke ring.
  3. Meng de rum, suiker, gemberpoeder en boter in een kom en blijf roeren totdat de suiker volledig is opgelost.
  4. Bestrijk de ringen met het rummengsel en bewaar de rest van het mengsel.
  5. Rooster de ananasringen gedurende 3 à 4 minuten per kant boven hete kolen
  6. Serveer met het resterende rummengsel.

Gepost door Liza


 

REACTIES :

Geschreven door michael van troys op 02/12/2009


het is een goed gerecht maar een klasgenoot van mij melanie wille zou het wel eens willen klaar maken maar ze weet nog altijd niet goe ze er moet aan beginnen aar vraag is van hoe begin je eraan want ze snapt het niet



Geschreven door Marie - Claire  De la Fajette op 18/8/2012


Ik heb vandaag deze recept probeerd en eerlijk gesegt was da ne ramp! ik hoop dat het volgende keer beter smaakt maar tog geweldige recept!



Geschreven door Marie - Claire  De la Fajette op 18/8/2012


Ik heb vandaag deze recept probeerd en eerlijk gesegt was da ne ramp! ik hoop dat het volgende keer beter smaakt maar tog geweldige recept!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
rum, ananas, rietsuiker Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: