Fruitbrochettes

INGREDIENTEN

  • 2 nectarines
  • 2 kiwi's
  • 2 rode pruimen
  • 1 mango
  • 2 bananen
  • 8 aardbeien
  • 1 eetlepel heldere honing
  • 3 eetlepels cointreau of sinaasappelsap voor de kinderen
  • geweekte houten stokjes

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was het fruit grondig en laat het drogen.
  2. Halveer de nectarines, ontpit ze en snijd ze nogmaals doormidden.
  3. Schil de kiwi's en snijd ze in de lengte in 4 stukken.
  4. Halveer de pruimen en ontpit ze.
  5. Schil de mango, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees van de mango in middelgrote stukken.
  6. Pel de bananen en snijd ze in stukken van +/-2 cm.
  7. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  8. Doe al het fruit in een ondiepe kom.
  9. Meng de honing met de cointreau en schenk het mengsel over het fruit. Schep het fruit om zodat alles bedekt is met het mengsel.
  10. Dek de kom af met plasticfolie en plaats het gedurende een uur in de koelkast.
  11. Giet het fruit af en bewaar de marinade.
  12. Rijg de verschillende stukken fruit  aan de geweekte stokjes.
  13. Rooster de fruitsatés gedurende 5 à 7 minuten boven middelmatig hete kolen, draai ze regelmatig om en bestrijk ze daarbij steeds met de overgebleven marinade.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: