Bananenbootjes

INGREDIENTEN

  • 4 bananen
  • 3 eetlepels malse boter
  • 2 eetlepels donkere rum of cointreau
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • snuifje kaneel
  • zeste (kleine reepjes schil) van sinaasappel als garnering

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Roer de rum, sinaasappelsap, suiker en kaneel door de malse boter in een kom totdat alles goed gemengd en glad is.
  2. Plaats de bananen met de schil op de barbecue en rooster ze gedurende 6 à 8 minuten boven hete kolen tot ze zwart zijn en draai ze regelmatig om
  3. Leg de bananen op een bord en snijd de schil in de lengte open en snijd ook het vruchtvlees in de lengte gedeeltelijk in.
  4. Verdeel het botermengsel over de bananen en garneer ze met de zeste van sinaasappel. Serveer onmiddellijk.
  5. Je kan de bananen ook vooraf van het botermengsel voorzien, maar dan moeten de bananen in een aluminiumfolie gedurende 5 à 10 minuten boven middelmatig hete kolen geroosterd worden.

Gepost door John


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
barbecue, rum, banaan, zomerrecept, zomer, recept Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: