Zalmnoten, gegrild

INGREDIENTEN

  • +/-750 gr zalm of 8 zalmsteaks
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 citroen
  • 0,5 komkommer
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels boter
  • 6 eetlepels gehakte verse kruiden (peterselie, dille en basilicum)
  • (versgemalen) witte peper
  • theelepel zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de zalm schoon (bruine stukken wegsnijden) en snijd de zalm in dikke repen van 2,5 cm.
  2. Meng het zout, peper en knoflook door het citroensap en smeer hiermee de moten zalm aan beide kanten in.
  3. Snijd de citroenen in dunne schijfjes, schil en hak de sjalotjes fijn.
  4. Was en droog de komkommer.
  5. Smelt de boter in een pan en bak de sjalotjes en de gehakte kruiden hierin gedurende enkele minuten onder goed roeren op zacht vuur en laat daarna een beetje afkoelen.
  6. Grill de gekruide moten zalm gedurende 5 minuten aan elke kant boven middelatig hete kolen. Als de moten te snel bruin worden, leg er dan een stuk aluminiumfolie onder.
  7. Schik de gegrillde zalmmoten op borden, garneer met de schijfjes komkommer en citroen en overgiet ze met de gebakken sjalotjes en kruiden. 

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zalm, zalmsteak, grill Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: