Warm: pittige gehaktballetjes

INGREDIENTEN

  • 250 gr gehakt
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 snede wit brood
  • 1 eetlepel ongezoet appelsap
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • cayennepeper
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper ze fijn. 
  2. Dompel de snede brood in het appelsap, pers het een beetje uit en kneed het samen met het knoflook, de sjalotjes, het ei, peper, zout en 1 theelepel van het paprikapoeder door het gehakt.
  3. Draai hiervan kleine balletjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak ze gedurende ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  5. Meng in een andere pan wat olijfolie met de tomatenpuree en de rest van het paprikapoeder tot een gladde saus en breng op smaak met (cayenne) peper en zout.
  6. Verwarm de saus op een laag vuurtje en warm de gehaktballetjes nog enkele minuten mee in de saus en serveer ze onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gehaktbal, pikant, saus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: