Currysoep

INGREDIENTEN

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
  • 4 volle theelepels currypoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 3/4 liter kippenbouillon (of water met bouillonblokjes)
  • 1 kipfilet (+/-200 gr)
  • 200 gr sperziebonen
  • 1/2 rode paprika (of een kleine)
  • 150 gr champignons
  • 1 blik ongezoete kokosmelk (400 gr)
  • 1/2 citroen of circa 4 eetlepels citroensap
  • 50 gr Chinese mie

Tip 1:
Currie kan erg in smaak verschillen. Heeft u oosterse kruiden in huis? Maak de kurrie dan zelf:

  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 theelepel gemalen geelwortel (koenjit)
  • 1/8 theelepel cayennepeper

TIP 2: Gebruik voor een vegetarische versie groentebouillon, laat de kip weg en garneer de soep met stukjes hardgekookt ei.

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. 
  2. Verhit de olie in een grote kookpot en fruit de ui en de knoflook er glazig in.
  3. Roer het gemberpoeder, de currie en de cayennepeper door de uiensnippers.
  4. Leg de kipfilet op de uiensnippers in de pan en giet er de bouillon bij.
  5. Breng de inhoud van de pan aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de kipfilet met een deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes koken.
  6. Was intussen de sperzieboontjes en snijd ze in 2 - 3 stukjes.
  7. Was de paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd daarna de paprika in kleine blokjes.
  8. Snijd de champignons (indien nodig schoon borstelen) in stukjes.
  9. Neem de kipfilet uit de bouillon en doe er de boontjes in.
  10. Breng de bouillon weer aan de kook en laat zachtjes verder koken.
  11. Kook de mie gaar, giet ze af, laat ze schrikken met koud water en laat ze uitlekken. 
  12. Snijd de kipfilet in stukjes 
  13. Doe de stukjes kip, paprika en champignons in de bouillon en laat de bouillon nog een 5tal minuten koken.
  14. Doe ook de mie en de kokosmelk bij de bouillon.
  15. Breng de soep op smaak met cayennepeper en zout.
  16. Serveren met een schijfje citroen of roer er citroensap naar smaak door.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: