Aardbeien ijssoufflés

INGREDIENTEN

  • 500 gr aardbeien
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 3 eiwitten
  • 200 gr basterdsuiker
  • 2,5 dl slagroom
  • snufje zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Bewaar enkele aardbeien als garnituur.
  3. Laat de rest van de aardbeien goed drogen en pureer ze.
  4. Wrijf de puree door een zeef of tamis.
  5. Roer er de citroensap door.
  6. Knip uit bakpapier 8 stroken van ongeveer 30 x 8 cm en vouw ze rondom 8 kleine soufflépotjes van +/- 1 dl. en maak ze vast met behulp van een elastiekje.
  7. Klop de eiwitten met het snufje zout tot schuim.
  8. Zet de kom met schuim in een pan met warm water.
  9. Klop er geleidelijk de basterdsuiker door. Blijf kloppen tot het schuim taai is.
  10. Neem de kom uit de pan en klop het schuim koud.
  11. Klop de slagroom bijna stijf en schep het door de aardbeienpuree.
  12. Spatel het aardbeienmengsel door het eiwitschuim en vul hiermee de potjes tot ca. 2 cm. boven de rand.
  13. Zet ze gedurende minstens 1 uur in het vriesvak van – 20 ° C.
  14. Haal ze +/- 15 minuten voor het serveren uit de diepvries en zet ze in de koelkast.
  15. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
  16. Garneer de aardbeiensoufflés met aardbeien en een mopje slagroom.
     


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardbeien, soufflé, ijs Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: