Zwarte bessenmousse

INGREDIENTEN

  • 0,5 kg zwarte bessen 
  • 0,5 liter melk
  • 3 eierdooiers
  • 150 gr poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eetlepels griessuiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 0,5 dl verse room

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de gelatineblaadjes gedurende 10 minuten weken in koud water.
  2. Was de bessen en pureer ze m.b.v. een keukenrobot.
  3. Klop de eierdooiers en de suiker in een kom tot het mengsel lichter van kleur wordt.
  4. Warm de melk op in een pan (niet koken). 
  5. Voeg de vanillesuiker en de hete melk toe aan de eierdooiers.
  6. Laat het geheel op een laag vuurtje doorwarmen tot er een dikke romige brij ontstaat.
  7. Neem de pan van het vuur en los er de gelatine in op.
  8. Zeef het mengsel en laat het afkoelen.
  9. Klop de verse room tot slagroom en spatel dit onder het mengsel.
  10. Voeg de zwarte-bessenmousse en de suiker toe.
  11. Doe de mousse in kommetjes en zet deze ongeveer gedurende 4 uur in de koelkast.

Gepost door Dorien


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
mousse, zwarte bessen, melk, room, bessen, gelatine Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: