Tongrolletjes met garnalen

INGREDIENTEN

  • 8 kleine tongfilets
  • 250 gr garnalen
  • 1 komkommer
  • 1 ei
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels ananassap uit blik
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bosje dille
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 snuifje gemberpoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Meng het citroen- en ananassap samen met wat zout en peper door elkaar, druppel de marinade over de tongfilets en laat het intrekken. Diepvriestong kan ontdooien in een afgedekte schaal met marinade.
  2. Schil de komkommer, snijd hem eerst in schijfjes en daarna in kleine stukjes.
  3. Was en droog de dille en hak ze fijn.
  4. Laat de boter smelten.
  5. Leg de stukjes komkommer, gehakte dille en garnalen in de boter, neem daarna de boter van het vuur en roer het losgeklopte ei, paneermeel, gember- en cayennepoeder er goed doorheen.
  6. Neem de tongfilets uit de marinade en maak ze goed droog.
  7. Smeer de tongfilets in met het garnalenmengsel, rol de filets op en steek ze vast met houten prikkers.
  8. Roer 1 eetlepel van de marinade door de olie en smeer de tongfilets hiermee aan alle kanten goed in.
  9. Grill de tongrolletjes gedurende 10 minuten op de barbecue met middelmatig hete kolen, op een goed geolied rooster en onder voortdurend omdraaien en bestrijken met de aangemaakte olie


 

REACTIES :

Geschreven door VIV SMETS op 23/11/2008


KAN JE IPV TE GRILLEN DIT GERECHT OOK OP EEN ANDERE MANIER KLAARMAKEN ?



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
barbecue, tong, garnalen, marinade, rolletjes, vis, zomer, garnalen, zomers gerecht, zomers recept Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: