Kip op Marokkaanse wijze

INGREDIENTEN

  • 2 kippenborsten, zonder vel en bot
  • 1 kleine rode of groene peper, zonder zaad, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 4-5 flinterdunne plakjes verse gember
  • 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml citroensap
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el rozijnen (naar wens)
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • extra takjes verse munt en partjes citroen om te garneren
  • te serveren met brood, rijst of couscous.

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de kipfilets horizontaal in 3 of 4 dunne reepjes. Leg ze in een ondiepe schaal.
  2. Meng de peper, knoflook, lente-uitjes, specerijen, olijfolie, het citroensap, de pijnboompitten en eventueel rozijnen door elkaar.
  3. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het over de kip.
  4. Roer goed. Dek de kip af met huishoudfolie en zet hem 1-2 uur in de koelkast.
  5. Strijk een wok of gietijzeren koekenpan in met olie en verhit.
  6. Roerbak de kipreepjes op vrij hoog vuur in 3-4 min. aan beide kanten bruin.
  7. Voeg de rest van de marinade toe en bak de kip op hoog vuur nog 6-8 min tot hij bruin en gaar is. De baktijd hangt af van de dikte van het vlees.
  8. Zet het vuur laag en roer de koriander en munt door de kip.
  9. Bak hem nog 1 min. en serveer hem meteen met takjes munt en partjes citroen.
  10. Serveer met brood, rijst of couscous.

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kippenborsten, rode peper, groene peper, knoflook, lente-uitjes, gember, korianderzaad, komijn, olijfolie, citroensap, pijnboompitten, rozijnen, olijfolie, koriander, munt, zwarte peper, zout, citroen, brood, rijst, couscous Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: