Forel met spek

INGREDIENTEN

  • 4 verse forellen
  • 100 gr boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gr plakjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de forel zuiver indien deze nog niet zuiver is gemaakt.
  2. Hak de peterselie.
  3. Kneed de boter met zout, paprikapoeder en tomatenpuree tot een luchtige gladde massa.
  4. Rol deze massa in een aluminiumfolie, vorm er een rol mee en laat het in de koelkast opstijven.
  5. Smeer de forellen volledig in met olie, peper en zout.
  6. Rol de spek rond forellen en bind deze vast met dun garen of prik deze vast met houten prikkers.
  7. Grill de forellen op een matig vuur tot het spek bruin en knapperig is.
  8. Draai de forellen voortdurend.
  9. Bestrooi de forellen voor het opdienen met peterselie ter afwerking.
  10. Serveer met de zelfgemaakte boter en stokbrood.

Gepost door Jan


 

REACTIES :

Geschreven door Ruth Lemmens op 03/12/2007


De combinatie vlees en vis is best wel lekker.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
forel, spek, barbecue, barbecuerecept, paprikaboter, grillen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: