Vegetarische lasagne

INGREDIENTEN

  • 2 aubergine
  • 2 courgette
  • 4 tomaten
  • 4 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr gepelde tomaten
  • 200 gr geitenkaas
  • +/- 10 lasagnebladen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • basilicum
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak de aubergine en courgette zuiver en snijd in stukjes.
  3. Ontvel de tomaten en snijd in kleine stukjes.
  4. Ontvel de paprika's en snijd in kleine stukjes.
  5. Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
  6. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook.
  7. Voeg de courgette en aubergine toe en laat een gedurende een tweetal minuten bakken.
  8. Voeg de paprika, tomatenblokjes en gepelde tomaten toe en laat deze 5 minuutjes pruttelen.
  9. Breng op smaak met de basilicum, zout en peper.
  10. Vet een ovenschaal in met de andere lepel olijfolie en schik om en om de saus met de bladen.
  11. Leg tussen deze lagen ook een laag met de helft van de geitenkaas.
  12. Leg de rest van de geitenkaas bovenop.
  13. Plaats de lasagne +/- 30 minuten in de oven.

Gepost door Dorien


 

REACTIES :

Geschreven door xenia recker op 02/6/2008


ik heb dit recept gisteren gemaakt. het was erg lekker groetjes xenia



Geschreven door Dorien  op 04/6/2008


Fijn om te horen dat het recept gesmaakt heeft, nog veel kookplezier!



Geschreven door Sandra De Wit op 02/10/2010


Kan men de geitenkaas vervangen door een andere kaas of weglaten, zo wel; de welke aub



Geschreven door plop perdeflop op 11/1/2011


zeer geslaagd, ik heb het aand kabouter klus en lui voorgeschoteld en die vonden het zeer lekker



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
vegetarische lasagne, vegetarisch, vetarm, vet-arm, slanke voeding, dieet, pasta, geitenkaas, vegetarisme, lasagne, paprika Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: