Hindegebraad met wijnsaus

INGREDIENTEN

  • 800  gram hindegebraad      
  • 1  bokaal wildfonds
  • 250 gram boter
  • 3 sjalotten 
  • 1 glas rode wijn
  • 1  soeplepel balsamicoazijn
  • 1  stuk sinaasappelschilletje
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat het hindegebraad aan alle kanten op een hoog vuur bruinen in een stoofpot met boter.
  2. Leg het daarna in een beboterde ovenschotel en laat het in een op 180° voorverwarmde oven 40 minuten bakken.
  3. Hak de sjalotten, snij het sinaasappelschilletje fijn en pocheer het 1 minuut in kokend water.
  4. Laat wat boter smelten in de reeds gebruikte pot, stoof de sjalotten enkele minuten, voeg er het sinaasappelschilletje bij en kruid gul met peper.
  5. Blus met de azijn, voeg meteen de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken
  6. Giet de wildfonds eroverheen, breng aan de kook en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  7. Breng op smaak, neem van het vuur en voeg de resterende boter toe 


Tip: Dien de sneetjes gebraad op, overgoten met een lepel saus en vergezeld van gesmoord witloof of een groentepuree.

Tip: deze krachtige saus is ook bijzonder lekker bij eendenborstfilet of everzwijnfilet.

Gepost door Bart


 

REACTIES :

Geschreven door sonja bollens op 27/12/2009


het resep dat je op het internet heb gezet van het hinde gebraad was heel een vouwdig en o zo lekker nog maals bedankt



Geschreven door piet fourneau op 31/12/2010


Lekker



Geschreven door   op 26/10/2015






Geschreven door   op 31/12/2015






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Hindegebraad met wijnsaus, wildfonds, wijnsaus, sinaasappelschilletje, stoofpot, balsamicoazijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: