Pizzadeeg

INGREDIENTEN

  • half zakje gedroogde gist
  • 125 g bloem
  • suiker
  • 2 lepels olijfolie
  • zout
  • tijm of rozemarijn

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 1 persoon

RUBRIEK : Pizza recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Los de gist en de suiker op in een halve dl lauw water.
  2. Laat dit gedurende 10 minuten staan en roer tot een glad papje.
  3. Giet de bloem in een grote kom en doe de gistoplossing erbij.
  4. Voeg zout, olie en tijm/rozemarijn toe.
  5. Kneed tot een elastisch deegmassa.
  6. Voeg nog wat olie toe als het deeg te droog is.
  7. Vorm een bal, leg die in de kom en dek af met een handdoek.
  8. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats 45 minuten rijzen.
  9. Bestrooi het werkblad met bloem.
  10. Druk het deeg plat en rol het uit tot een cirkel van 30 cm.
  11. Het deeg moet zeer dun uitgerold zijn.
  12. Smeer de pizzabakplaat in met olie en leg het deeg erop.
  13. Doorprik het deeg met een vork.
  14. Maak de randen van het deeg iets dikker.

Gepost door Bart


 

REACTIES :

Geschreven door yassine messi op 08/7/2009


interessant!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pizzadeeg, pizza, deeg, bol deeg, rozemarijn, italiaans, ItaliŽ, italiaanse keuken, tijm, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: