Fazant met appel

INGREDIENTEN

  • 1 mooie fazant
  • 2,5 dl cider
  • 50 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel arachide-olie
  • 5 jeneverbessen
  • 1 teentje look
  • 3 appelen
  • bessengelei
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 120 minuten

AANTAL PERSONEN : 3 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maal de jeneverbessen fijn, voeg het geplette teentje look toe, de olijfolie, peper en zout.
  2. Wrijf de binnen- en buitenkant van de fazant met deze bereiding in. Laat enkele uren rusten op een frisse plek.
  3. Verwarm de soeplepel arachide-olie en 30 gr boter in een steelpan .
  4. Leg de fazant in de pan en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin.
  5. Laat met gesloten deksel op een zacht vuurtje sudderen.
  6. Was en droog intussen de appelen en maak een horizontale snee in de schil om te voorkomen dat de appelen barsten. Haal het klokhuis eruit met behulp van een appelboor.
  7. Vul de holte op met bessengelei.
  8. Zet de appelen in de oven en laat 40 minuten zachtjes stoven op 150 °C.
  9. Haal na 30 minuten de fazant uit de pan, verwijder het braadvet en blus met de cider.
  10. Voeg er de resterende boter toe, vermengd met de 20 gr bloem.
  11. Alles goed mengen met een garde.
  12. Doe de fazant terug in de pan en laat nog z’n 25 minuten braden.
  13. De fazant aansnijden en opdienen. De appelen en de saus afzonderlijk serveren.

Het gerecht kan heerlijk gecombineerd worden met een gratin Dauphinoise.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
fazant, cider, boter, bloem, olijfolie, arachide-olie, jeneverbessen, look, appelen, bessengelei, peper, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: