Wild konijn gestoofd

INGREDIENTEN

  • 4 konijnenboutjes
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 3 dl bouillon
  • 75 gr bloem
  • 3 eetlepels maïsolie
  • 2 takjes tijm
  • geraspte schil (zeste) van 1 sinaasappel
  • bieslook
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het vlees van de boutjes in blokjes.
  2. Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze vervolgens door de bloem.
  3. Verhit de maïsolie in een diepe pan.
  4. Bak de blokjes konijnenvlees bruin in deze pan.
  5. Voeg de witte wijn, de room en de bouillon toe.
  6. Breng alles aan de kook.
  7. Voeg de tijm en de geraspte sinaasappelschil toe.
  8. Doe een deksel op de pan en stoof het konijn zachtjes in 20 minuten gaar.
  9. Roer regelmatig door het geheel.
  10. Schep het vlees in een schaal.
  11. Laat het stoofvocht iets inkoken en giet het over het vlees.
  12. Hak het bieslook fijn.
  13. Bestrooi dit tot slot met de gehakte bieslook.

Gepost door RenÚ


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Gestoofd wild konijn, wild konijn, konijn, wild, stoven, boutjes, bieslook, tijm, witte wijn, stoofvocht, wildrecept, wildgerecht, wildseizoen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: