Wild konijn met bier

INGREDIENTEN

  • 1 wild konijn
  • 0,5 l bruin bier
  • 4 uien
  • 250 gr champignons
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 dl slagroom
  • 4 eetlepels bloem
  • 75 gr boter of margarine
  • zout en peper

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verdeel het konijn.
  2. Wentel de konijndelen in een mengsel van de bloem, zout en peper.
  3. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
  4. Neem de delen uit de pan en houd ze warm.
  5. Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe.
  6. Leg daarop de konijndelen en giet het bier in de pan.
  7. Sluit de pan en laat het geheel ongeveer 40 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  8. Voeg de kleingesneden champignons toe en laat het vocht (zonder deksel) inkoken, gedurende 10 minuten.
  9. Voeg de room al roerende van het vuur af toe en verwarm dit nog 5 minuten.
  10. Breng het geheel op smaak af met zout en peper. 

Gepost door Rina


 

REACTIES :

Geschreven door Jan  op 22/10/2007


Voor de mensen die niet graag alcohol willen drinken kan je het bier perfect vervangen door tafelbier.



Geschreven door Annelies  op 04/10/2010


Wel Jan, alcohol vervliegt als het meegekookt wordt en laten we eerlijk zijn, tafelbier is geen bier he ;)



Geschreven door Edwin D. op 07/10/2012


Lekker, beetje gerookt spek erbij, en de 40min kan je rustig vervangen door 1 uur .



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Wild konijn met bier, Wild konijn, bier, bruin bier, konijn, wildrecept, wildgerecht, wildseizoen, tijm, laurier, peper en zout, champignons Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: