Ree - biefstukjes met sherry

INGREDIENTEN

  • 4 reebiefstukjes 
  • 5 cl sherry
  • 100 gr boter
  • 5 cl (slag)room
  • 1 sjalot
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel rozemarijn
  • peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de reebiefstukjes in 2 à 3 minuten bruin aan de buitenzijde en rose van binnen.
  2. Houd de biefstukjes even warm.
  3. Fruit het sjalotje even aan in de pan en blus dit met de sherry.
  4. Voeg het laurierblad en de rozemarijn toe, laat het even verder inkoken.
  5. Voeg tenslotte de room toe, laat het even doorkoken en klop de resterende boter in koude blokjes door de saus.
  6. Overgiet de biefstukjes een beetje met de saus, serveer de rest van de saus er apart bij.

 

Gepost door Frans


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ree, biefstuk, sherry, Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: