Ree - biefstukjes met mozarella

INGREDIENTEN

  • 4  st reebiefstuk
  • 10 cl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 50 gr mozarella
  • 30 gr boter
  • 2,5 eetlepels (slag)room
  • 0,5 bouillonblokje
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een pan en bak de reebiefstukjes aan 1 kant in ogeveer 2 minuten bruin op een hoog vuur.
  2. Snijd intussen de mozarella in 4 gelijke sneetjes.
  3. Draai de biefstukjes om en kruid ze met zout en peper.
  4. Leg op elk biefstukje een sneetje mozarella.
  5. Laat de biefstukjes nog gedurende ongveer 2 minuten bruin bakken (vanbinnen rose) en laat de kaas iets smelten.
  6. Leg de biefstukjes op 4 warme borden en houd ze warm.
  7. Giet de cognac, wijn, 0.5 dl water met het bouillonblokje bij het bakvet.
  8. Laat dit op hoog vuur inkoken tot er een mooie saus ontstaat, roer de aanbaksels erin los.
  9. Spatel de slagroom eronder.
  10. Overgiet de biefstukjes met een beetje saus en serveer de rest van d saus er apart bij.

Gepost door Karel


 

REACTIES :

Geschreven door   op 08/9/2008


Simpel en heel lekker ! Met een rundstournedo is het ook schitterend.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Ree - biefstukjes met mozarella, ree, mozarella, wildrecept, wildgerecht, wildseizoen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: