Kalkoengebraad (geflambeerd)

INGREDIENTEN

  • 1 kalkoengebraad (+/- 800 gr)
  • 8 plakjes vetarme smeltkaas
  • 3/4 blikje tomatenpuree
  • 50 ml cognac
  • 1/2 l fruitsap appel/kers
  • 1/2 l vetarme kippenbouillon
  • 1 bakje champignons
  • gesnipperde peterselie
  • aardappelzetmeel
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • peper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bak het kalkoengebraad langs alle kanten bruin in een anti-aankleefpan.
  2. Kruid met peper.
  3. Giet de cognac over het gebraad en flambeer.
  4. Voeg de bouillon toe en laat het gebraad verder gaar worden gedurende 30 a 45 min.
  5. Snij het vlees in 8 schijven en leg ze dakpansgewijze in een ovenschotel met op ieder schijf een lapje smeltkaas.
  6. Doe de gereinigde en in stukjes gesneden champignons in de ketel met de braadjus.
  7. Voeg de tomatenpuree en het fruitsap toe.
  8. Laat even sudderen en bind dan de saus met aardappelzetmeel. Eventueel bijkruiden met peper.
  9. Giet de saus rond het vlees. doe de kerstomaatjes erover en plaats de schotel in een wame oven tot de kaas gesmolten is.
  10. Bestrooi voor het opdienen met peterselie. 

Tip:  Dien op met een rauwkostsalade of vruchtenmoes of wat gestoofde witloof.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoengebraad, smeltkaas , vetarm, tomatenpuree, cognac, fruitsap, appel, kers, kippenbouillon, champignons, peterselie, aardappelzetmeel, kerstomaatjes, peper Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: