Carpaccio van hert met ruccolapesto, parmesaanse kaas en pijnboompitten

INGREDIENTEN

  • 5 sneetjes hertenrug (ongeveer 50 à 60 gr)
  • 1 bosje ruccola
  • 75 gr pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gr parmesaanse kaas
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl rode porto
  • 25 g suiker
  • vers gemalen peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Voorbereiding (dag tevoren):

  1. Leg de pijnboompitjes op een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven van 180º C gedurende ongeveer 5 minuten.
  2. Laat de pijnboompitjes afkoelen.
    Was intussen de ruccola en droog ze in een slacentrifuge.
  3. Houd de helft van de ruccola apart als garnering en doe de andere helft in een voor de keukenmixer geschikte kom.
  4. Voeg de helft van de pijnboompitten, de helft van de Parmesaanse kaas en de olijfolie toe aan de ruccola en maal dit fijn tot er een homogene pesto ontstaat.
  5. Bewaar deze pesto tot gebruik in de koelkast.
  6. Giet de rode wijn en de porto in een pan en voeg hieraan de suiker toe.
  7. Laat het geheel inkoken tot een stroperige massa.
  8. Laat de rode wijnsiroop afkoelen en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.

Bereiding (ongeveer 10 minuten) :

  1. Leg een sneetje hertenrug tussen twee royale stukken stevig plasticfolie en plet de hertenrug zo dun mogelijk met een stevige keukenbijl of een steelpan.
  2. Leg het geplette stuk hertenrug op een koud bord. Herhaal dit bij de overige sneetjes hertenrug.
  3. Kruid de hertencarpaccio met wat zout en vers gemalen peper.
  4. Verdeel de voorbereide ruccolapesto over het vlees en bestrooi deze vervolgens met de resterende geroosterde pijnboompitjes.
  5. Maak met behulp van een kaasschaaf of een dunschiller mooie krullen van de overgebleven Parmesaanse kaas en leg deze op het vlees 
  6. Giet tenslotte de rode wijnsiroop over de hertencarpaccio’s.

Gepost door Liza


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
hert, carpaccio, ruccola, pijnboompitten, parmezaanse kaas, wild Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: