Fazantenfilets met spek en kool

INGREDIENTEN

  • 4 fazantenfilets
  • 8 dunne sneetjes gerookt spek
  • 30 gr boter
  • 1 groene kool
  • 30 cl room
  • sap van 1 citroen
  • 12 jeneverbessen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kruid de fazantenfilet met wat peper en zout en draai er telkens twee sneetjes spek omheen.
  2. Was de kool en snijd de bladeren in fijne reepjes.
  3. Laat de reepjes gedurende 20 minuten blancheren in kokend gezouten water.
  4. Laat uitlekken en zet even opzij.
  5. Smelt intussen de boter in een pan en laat de fazantenfilets goudbruin kleuren in een klontje boter.
  6. Doe de koolreepjes in een andere pan, besprenkel ze met een vleugje citroensap, kruid met peper en zout en leg de fazantenfilets erop.
  7. Giet de room hierover en voeg de jeneverbessen toe.
  8. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nog een kwartiertje stoven.
  9. Leg de koolreepjes en de fazantenfilets op warme borden en bestrooi ze met wat paprikapoeder.
  10. Serveren met gestoomde of gebakken aardappelen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
spek, kool, fazant, wild Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: