Kwartels, gevuld

INGREDIENTEN

  • 8 kwartels
  • 75 gr gerookt spek (in blokjes)
  • 100 gr kipgehakt
  • 2 eetlepels gemalen (okker)noten
  • 2 eetlepels gewelde rozijnen
  • 8 druivenbladeren
  • 2 dl rode wijn
  • 50 gr boter
  • 2 theelepels tijm
  • peper en zout
  • keukentouw

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bak het spek bruin in een pan.
  2. Voeg hier al roerend het gehakt, de noten, rozijnen, tijm en wat zout en peper toe.
  3. Laat het geheel nog 5 minuten verder bakken. 
  4. Vul de kwartels met dit mengsel.
  5. Kook de druivenbladeren gedurende 1 minuut in ruim water, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  6. Bestrooi de buitenkant van de druivenbladeren met wat zout en peper en wikkel de kwartels hierin. Bind ze vast met het keukentouw.
  7. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin.
  8. Braad het geheel gedurende 25 minuten en voeg af en toe een beetje wijn toe.
  9. De saus bekomt men door de overige wijn al roerend aan de bakboter toe te voegen (eventueel een beetje room toevoegen). 
  10. Plaats de kartels op warme borden en serveer onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kwartel, okkernoot, rozijn, druivenblad Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: