Parelhoen met druiven

INGREDIENTEN

  • 2 parelhoentjes
  • 0,3 liter bruine fonds
  • 5 cl witte wijn
  • 5 cl rode porto
  • 1 eetlepel honing
  • 1 blik gepelde druiven
  • 10 cl culinaire room
  • klontje boter
  • sausbinder (maizena)

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat het klontje boter smelten in een pan en bak de schoongemaakte parelhoentjes langs alle kanten aan.
  2. Plaats ze vervolgens in een hete oven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten.
  3. Laat de witte wijn inkoken samen met de eetlepel honing totdat er een schuimige massa ontstaat en blus daarna met de bruine fonds.
  4. Snijd de druiven in 2 en haal de pitjes eruit.
  5. Breng de saus op smaak en bind deze met een beetje maizena.
  6. Voeg de room, de porto en de druiven toe.
  7. Controleer of de parelhoen goed gaar is en snijd deze in 4 stukken.
  8. Serveer met de hete saus, tuinkers, witloof of appeltjes met veenbessen.

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
parelhoen, veenbes, druiven, porto, wijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: