Champignonsoep

INGREDIENTEN

  • 500 gram champignons
  • 2 sjalotjes
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 liter kippenbouillon of 1 liter water met 2 kippenbouillonblokjes
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Pel en snipper de sjalotjes.
  3. Verhit de boter in een soepketel en fruit de sjalotjes.
  4. Voeg de bloem toe en laat het al omscheppend op laag vuur gaar worden.
  5. Voeg de bouillon al roerend in kleine hoeveelheden toe.
  6. Voeg de champignons toe en breng de soep aan de kook.
  7. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Werk de soep in de borden af met gerasptje jonge kaas en een beetje nootmuskaat.

Tip : Eventueel tijdens het serveren afwerken met room.

Gepost door Franšois


 

REACTIES :

Geschreven door Guido Dillen op 31/10/2007


Heel lekker met jonge kaas! Dit had ik nog nooit geprobeerd.



Geschreven door   op 10/11/2008


zal ik morgen uitproberen



Geschreven door   op 10/11/2008


Lekker. Zeer lekker. Hmmm. Extreem... woaw... LEKKER. Oh! WAAUW. DIT IS DE BESTE SOEP OOIT. RAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!



Geschreven door Ellen  op 02/4/2011


Heel lekkere soep, ook zonder de room!!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Champignonsoep, champignon, champignons, soep, soepketel, gerasptje jonge kaas, nootmuskaat, muskaat, lekkere soep, room Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: