Hertkalfsrug, gebraden met rode wijnsaus

INGREDIENTEN

  • 500 gr rugfilet van hertkalf (met de botten erbij, in stukjes gehakt)
  • 100 gr blokjes mager gerookt spek
  • braadboter
  • 2 sjalotjes
  • 4 dl donkere kalfsfonds
  • 2 dl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 60 gr koude boter in blokjes
  • garnituur van gebakken witlof, spruitjes, stoofpeertje en krielaardappeltjes
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Versnipper de sjalotjes.
  3. Verhit de braadboter in de pan en schroei het vlees rondom aan in de hete boter.
  4. Leg de botjes er bij en plaats de pan ongeveer 5 minuten de oven.
    Het vlees moet zacht aanvoelen.
  5. Prik met een naald tot de kern in het vlees om te controleren als het vlees gaar is.
  6. Wikkel het vlees in aluminiumfolie (met de glimmende zijde aan de binnenkant) en laat het zeker een kwartier op een warme plaats rusten.        
  7. Giet de meeste boter uit de pan en zet deze, wel met de botten er nog in, opnieuw op het vuur.
  8. Voeg de spekjes er bij en bak ze al roerend bruin.
  9. Voeg dan de sjalotjes toe en laat ze even meebakken.
  10. Blus het geheel met rode wijn.
  11. Voeg de kruiden en de fonds toe aan het geheel en laat dit zachtjes inkoken.
  12. Schuim regelmatig af
  13. Zeef de saus en klop de blokjes boter erdoor.
  14. Voeg een beetje peper en zout toe aan de saus om op smaak te brengen.
  15. De saus mag nu niet meer koken.
  16. Controleer het vlees opnieuw met een naald op de kerntemperatuur.
  17. Plaats het vlees, zonder folie, nog enkele minuten in de oven.
  18. Snijd het vlees in dunne plakken en rangschik deze op voorverwarmde borden.
  19. Leg de groenten en het peertje er omheen en schep de saus rond het vlees.

Gepost door Dorien


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Gebraden hertkalfsrug met rode wijnsaus, hert, hertkalfsrug, kalfsrug, wijnsaus, rode wijn, dunne plakjes, sjalotjes, tijm, laurier, oven, gebakken witlof, spruitjes, stoofpeertjes, krielaardappeltjes, wildgerecht, wildrecept Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: