Kalkoengebraad op jagerswijze

INGREDIENTEN

  • 1 kalkoengebraad
  • 250 gr champignons
  • 2 sjalotten
  • 2 soeplepels cognac
  • 1 snuifje dragon
  • 1 snuifje kervel
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl gevogeltefond
  • 60 gr boter
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kruid het kalkoengebraad met zout en peper, leg er enkele klontjes boter op en zet het gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Maak de champignons schoon.
  4. Snijd de sjalotten in kleine stukjes.
  5. Snijd de champignons in kleine plakjes en laat ze hun vocht afgeven in een pan met 20 gr boter.
  6. Voeg de sjalotten toe en laat tot de helft inkoken.
  7. Voeg de gevogeltefond, wijn en cognac toe.
  8. Laat gedurende 5 minuten zachtjes sudderen.
  9. Voeg fijngehakte kruiden toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Neem de pan van het vuur en voeg 20 g boter in kleine stukjes toe.
  12. Indien nodig kan je de saus binden met een roux.
  13. Goed mengen en snijd het gebraad in dunne plakjes.
  14. Dien op met de saus vergezeld van gekookte aardappelen of kroketten.

Gepost door Renilde


 

REACTIES :

Geschreven door Rino  op 09/1/2008


Ik heb dit gisteren gemaakt, de cognac doet het hem!



Geschreven door katty cornu op 14/12/2010


kan ik dit volledig bereiden snijden saus erover en daags nadien opwarmen in de microgolf???????? alvast bedankt voor reactie



Geschreven door RenÚ Snelders op 16/12/2010


@katty dat gaat perfect!



Geschreven door katty cornu op 17/12/2010


bedankt Rene ga dat uitproberen



Geschreven door sandra saey op 22/12/2010


ik ga het maken voor kerst dus hopenlijk lekker he



Geschreven door RenÚ Snelders op 22/12/2010


Succes met je kerstmenu Sandra!



Geschreven door martin vermeire op 06/1/2012


Heb dit bereid volgens de geschreven bereiding,enkel ietsje meer cognac gebruikt,en het is een perfect gerecht voor mij,grt smidje



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoengebraad, sjalotten, champignons, boter, Cognac, wijn, dragon, kervel, gevogeltefonds, peper, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: