Stoofvlees op vlaamse wijze

INGREDIENTEN

  • 1 kg rundsvlees
  • 80 gr margarine
  • 75 gr bloem
  • 2 uien
  • 100 gr cassonadesuiker
  • 1 dl azijn
  • 40 cl bruin bier
  • 80 cl bruine fonds
  • bouquet garni
  • 2 soeplepels mosterd
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 120 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het rundsvlees in blokjes van ongeveer 40 gr en laat deze goed kleuren in hazelnootboter.
  2. Bestrooi het vlees met bloem.
  3. Snijd de uien in kleine stukjes 
  4. Laat de gesneden uien in een andere pan in boter kleuren.
  5. Voeg cassonadesuiker toe aan de uien en laat dit even karameliseren.
  6. Voeg azijn en bruin bier toe en laat dit goed los koken.
  7. Voeg het vlees toe.
  8. Voeg de bruine fonds toe.
  9. Smeer 2 boterhammen in met telkens 1 lepel mosterd.
  10. Voeg de boterhammen toe aan het geheel.
  11. Voeg bouquet garni toe en laat het geheel onder een deksel gaar koken.
  12. Laat alles op een laag vuurtje gedurende 1,5 uur sudderen.
  13. Verwijder de bouquet garni als het vlees gaar is.
  14. Kruid eventueel bij of laat het geheel bij binden.

Tip : heel lekker met appelcompote

Gepost door Bart


 

REACTIES :

Geschreven door beatrice mombert op 14/4/2011


heel lekker alleman was tevreden ,bedankt,Bea



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Stoofvlees op vlaamse wijze, stoofvlees, carbonade Ó la flamande, hazelnootboter, bloem, uien, mosterd, bouquet garni Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: