Hertenpastei

INGREDIENTEN

  • 1 kg hertenvlees (ontbeend)
  • 3 sneetjes doorregen spek
  • 2 grote uien
  • 3 eetlepels bloem
  • +/- 350 gr bladerdeeg
  • 0,4 dl porto
  • 1,5 dl rode wijn
  • 2,5 dl wildfonds
  • 75 gr boter
  • 5 jeneverbessen
  • 30 gram gedroogde paddestoelen
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  •  1 ei, losgeklopt.

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de gedroogde paddestoelen gedurende ongeveer 10 minuten weken in koud water en snijd intussen de sneetjes spek in kleine blokjes en het hertenvlees in blokjes van +/- 2 centimeter.
  2. Verhit de boter en laat de vleesblokjes aan alle kanten bruinen.
  3. Neem het vlees uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  4. Fruit de ui in dezelfde (uitgelekte) pan, overstrooi de gebakken uitjes met de bloem en roer tot het mengsel bruin wordt.
  5. Voeg de mosterd, de porto, de rode wijn, de jeneverbessen, de wildfonds, de paddestoelen en de tijmblaadjes toe in de pan en blijf roeren tot het mengsel aan de kook geraakt.
  6. Voeg het vlees toe en laat het geheel gedurende 30 - 40 minuten sudderen.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 210 graden.
  8. Schep het vlees uit de pan en leg ze in een grote beboterde ovenschaal.
  9. Laat de saus wat inkoken totdat ze een dikkere structuur bekomt.
  10. Breng de saus op smaak met wat peper 
  11. Overgiet het vlees met de saus en garneer met wat peterselie.
  12. Rol het deeg zodanig uit dat het als deksel van de ovenschaal kan dienen.
  13. Bestrijk de rand van de schaal met wat ei bestrijken en leg de deeglap hierop.
  14. Doorprik het deeg een paar keer, zodat de stoom kan ontsnappen.
  15. Plaats het gerecht gedurende 10 à 15 minuten in de oven. 

Gepost door Jessi


 

REACTIES :

Geschreven door Raf Brugmans op 29/11/2007


Dit staat alvast op mijn kerstmenu. Bedankt!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
wild, pastei, hert, bladerdeeg, fonds, jenever, bes, oven Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: