Kalkoenrolletjes in zoetzure saus

INGREDIENTEN

  • 4 kalkoenschnitzels
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 komijnekaas
  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 eetlepels bloem
  • 50gr boter
  • 2 soeplepels pikante ketchup
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 soeplepel sesamolie
  • 1 soeplepel wijnazijn
  • 1 soeplepel suiker
  • sambal oelek
  • maizena
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Klop de schnitzels nog wat platter en bestrijk ze met een dun laagje mosterd.
  2. Leg op er daarna een plak kaas en ham op, rol de schnitzels in de lengte op en zet ze vast met een houten prikker.
  3. Doe de bloem in een diep bord en roer er wat peper en zout door.
  4. Wentel de kalkoenrolletjes door het bloemmengsel.
  5. Zet de suiker en de wijnazijn samen op het vuur en laat lichtbruin kleuren.
  6. Blus met de kippenbouillon en voeg er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal oelek aan toe.
  7. Bind de saus lichtjes met de maizena.
  8. Verhit de boter in een pan en bak hierin de rolletjes rondom bruin.
  9. Verdeel de saus over 4 voorverwarmde borden en schep de saus erover.

 

Gepost door Frans


 

REACTIES :

Geschreven door Ron  op 11/12/2007


Ook heel lekker met een champignonroomsaus!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Kalkoenrolletjes met zoetzure saus, chinese saus, zoetzuur, saus, kalkoen, kerstmis, kippenbouillon, kalkoenschnitzels, schnitzels, bloemmengsel,sojasaus, sambal oelek, maizena, ketchup, houten prikker, ham , kaas Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: