Kalkoen gevuld met champignons en gehakt

INGREDIENTEN

  • 1 verse kalkoen van +/- 2 kg 
  • 150 gr ontbijtspek
  • 100 gr bakboter
  • peper en zout
  • keukentouw

    Voor de vulling:
  • 300 gr (gemengd) gehakt
  • 250 gr parijse champignons
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 ei
  • 1 dl (slag)room
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 40 gr boter 
  • 10 takjes selderij, fijn gesneden
  • 10 takjes verse peterselie, fijn gesnipperd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Bereiding voor de vulling:

  1. Maak de champignons proper en hak ze grof. 
  2. Verkruimel het brood. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer gedurende 3 minuten.
  3. Pers de knoflook erboven uit.
  4. Voeg vervolgens de champignons toe en laat deze ongeveer gedurende 3 minuten meebakken.
  5. Verhit in een pan de rest van de boter en bak hierin het gehakt rul.
  6. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg peper, zout en wat  nootmuskaat naar eiegen smaak toe.
  7. Schep het gehakt in een kom en laat afkoelen.
  8. Klop in een kommetje het ei los samen met de room en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel.
  9. Dit is de vulling voor de kalkoen

Bereiding kalkoen:

  1. Verwijder de zakjes en ingewanden uit de buikholte van de kalkoen en bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met wat zout en peper.
  2. Doe de vulling in de buikholte en bind de kalkoen terug dicht met het keukentouw.
  3. laat intussen de oven voorverwarmen op 200° C.
  4. Smelt de boter in een pannetje en giet een beetje boter in een braadslede. Plaats de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek.
  5. Schenk de rest van de boter over het vlees en braad de kalkoen ongeveer gedurende 90 minuten in het midden van de oven.
  6. Bedruip de kalkoen regelmatig met wat braadvet.
  7. Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen in nog ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar (hij is gaar als u een poot gemakkelijk heen en weer kunt bewegen).
  8. Neem de kalkoen uit de oven, leg hem op een schaal en snijd hem aan tafel aan.

 

Gepost door Julie


 

REACTIES :

Geschreven door RenÚ Poelmans op 10/12/2008


Dit zal smaken op kerstavond.



Geschreven door   op 22/12/2014






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoen, oudjaar, nieuwjaar, kerstmis, champignons, spek, gehakt, gevuld, voorverwarmen, oven, kerstperiode, kerstmenu, kerstgerecht, kerstrecept, ontbijtspek Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: