Kalkoen gevuld met worst en champignons

INGREDIENTEN

  • 1 kalkoen van 3 kilo
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 8 wortels
  • 125 gr plakjes dik gesneden ontbijtspek
  • 12 knoflooktenen
  • 1/4 liter bouillon
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1 theelepel maïzena
  • braadslede
  • keukentouw

Voor de vulling:

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 gr champignons
  • 2 uien
  • 50 gram spek
  • 350 gr verse worst
  • 3 eetlepels gehakte peterselie 
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • worcestershiresaus
  • tabasco
  • 1 theelepel tijm 
  • enkele blaadjes verse salie

BEREIDINGSTIJD : 180 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Versnipper het ui en snijd de wortels in stukken.
  2. Snijd de champignons in plakjes en de spek in blokjes.
  3. Hak het knoflook fijn.
  4. Verwijder de zakjes en ingewanden uit de buikholte van de kalkoen.
  5. Droog de kalkoen met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  6. Bak de blokjes spek voor de vulling op een zacht vuurtje.
  7. De uien enkele minuten met het spek laten meebakken tot ze glazig zijn.
  8. De champignons toevoegen en vijf minuten zachtjes laten meebakken.
  9. De champignonmassa een kwartiertje laten afkoelen.
  10. Voeg het rauwe vlees, knoflook en kruiden toe en kneed dit met de hand tot een smeuïge massa.
  11. Vul hiermee de kalkoenbuik.
  12. Bind de kalkoen terug dicht met het keukentouw.
  13. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  14. Laat de boter in de braadslede smelten.
  15. Plaats de kalkoen en de uien in de braadslede.
  16. Leg er de wortels en knoflook omheen.
  17. Beleg de borst van de kalkoen met plakjes ontbijtspek.
  18. Dek de hele kalkoek af met aluminiumfolie.
  19. Plaat de kalkoen in de oven.
  20. Schenk na 10 minuten de warme bouillon in de braadslede.
  21. Haal soms het aluminiumfolie eraf en bedruip de kalkoen met het bakvocht.
  22. Reken op een totale baktijd van 3 uur!
  23. Haal een half uur voor het einde van de baktijd het aluminiumfolie en de plakken spek eraf
  24. Nu kan de kalkoen mooi bruin kleuren.
  25. Haal de kalkoen uit de oven en pak deze weer in de folie.
  26. Laat de kalkoen 10 minuten rusten op een voorverwarmde schaal.
  27. In die tijd de wijn in de braadslede gieten en alle aanbaksels loskoken.
  28. Zeef de inhoud van de braadslede.
  29. Los de maïzena op in een kleine hoeveelheid water.
  30. Bind de saus met de maïzena.
  31. Breng op smaak met zout, peper, worcestershiresaus en een beetje tabasco.

Gepost door Geert


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Kalkoen gevuld met worst en champignons, kerstmenu,kerstmis, kerst, aluminiumfolie, worst, oven, ontbijtspek, spekblokjes, spek, zout, peper, worcestershiresaus, tabasco, ma´zena, braadslede , knoflook , ingewanden, champignonmassa Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: