Balletjes in tomatensaus

INGREDIENTEN

  • 800 gr gemengd gehakt
  • 2 blokjes rundsbouillon
  • 1 liter water
  • 1 liter melk
  • 200 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 3 tomaten
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • groene of roze peperbolletjes
  • fijngehakte peterselie
  • oregano
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kruid het gemengd gehakt met peper en zout en rol deze in balletjes.
  2. Rol deze door de bloem.
  3. Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  4. Kook de balletjes gedurende 5 minuten in het water.
  5. Ontdoe ondertussen het vel en de pitten van de tomaten en snijd deze in kleine stukjes.
  6. Haal de balletjes eruit en zet ze in een schaal
  7. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  8. Voeg de bloem al roerend toe aan de gesmolten boter (van het vuur weg).
  9. Voeg geleidelijk de melk toe en laat dit enkele minuten koken tot er een goede binding ontstaat.
  10. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  11. Voeg de tomatenpuree en tomaten toe en plaats er de balletjes in.
  12. Meng het geheel gedurende 5 minuten goed op een zacht vuurtje.
  13. Voeg de kruiden toe.

Gepost door Rik


 

REACTIES :

Geschreven door Bert  op 28/12/2007


Een klassieker, maar ohzo lekker.



Geschreven door Mark Deknudt op 24/8/2009


De ontvelde en ontpitte tomaten moeten toch ook klaargemaakt worden?! en een tijdje sudderen en pruttelen



Geschreven door   op 21/10/2015






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Balletjes in tomatensaus, gemengd gehakt, vlees, tomaten, tomaat, tomatensaus, saus, bouillonblokjes, rundsbouillon, gesmolten boter, nootmuskaat, oregano, peterselie, bechamel, béchamelsaus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: