Gentse Waterzooi

INGREDIENTEN

  • 1 soepkip
  • 1 grote wortel
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 takjes bleekselderij
  • 8 aardappelen
  • 2 dl room
  • 2 tot 3 eetlepels maïzena
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • gehakte, verse peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de groenten schoon en schil de selder met een dunschiller.
  2. Neem een hoge kookpot en zet de kip op in water met zout, peper, laurierblaadjes, tijm, salie, ui en het groene gedeelte van de prei.
  3. Laat het geheel gedurende ongeveer 45 minuten koken tot de kip gaar is.
  4. Snijd intussen de wortel, prei en selder in fijne reepjes (julienne).
  5. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  6. Neem de kip uit de bouillon, giet de bouillon door een zeef en schep met een klein zeefje het bovendrijvend vet van de bouillon.
  7. Kook vervolgens de gesneden groentjes en aardappelen gaar in de bouillon.
  8. Ontvel de kip en verdeel ze in porties. Probeer de kipfilets zoveel mogelijk heel te laten bij het ontvellen.
  9. Schraap de rest van het vlees van het karkas en doe het in kleine stukjes bij de bouillon.
  10. Breng de bouillon met allesbinder op dikte, werken af met de room en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  11. Verdeel het kippenvlees in vier voorverwarmde diepe borden en giet hier de dikke soep over.
  12. Overstrooi de borden met gehakte peterselie en dien op.

Gepost door Kim


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, bouillon, aardappelen, soep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: