Koud: carpaccio van Serranoham met pistachenootjes en tomaat

INGREDIENTEN

  • 250 gr serranoham (zeer dun gesneden)
  • 150 gr ongepelde pistachenootjes
  • 16 kerstomaatjes
  • 1,5 citroen
  • 50 gr Rucola-sla
  • 4 eetlepels olijfolie (met basilicum)
  • 6 - 8 blaadjes fijngesneden basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel de pistachenootjes en hak ze in grove stukjes.
  2. Rooster ze lichtbruin in een droge koekenpan zonder vetstof en laat ze vervolgens afkoelen op een bordje.
  3. Borstel de citroenen goed schoon met behulp van warm water en rasp 3 theelepels van de schil af. Pers de citroenen uit.
  4. Klop in een kom 3 eetlepels citroensap met de basilicum, citroenrasp, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper tot een dressing.
  5. Was de rucolasla en dep deze droog met keukenpapier.
  6. Was de tomaatjes, houd 4 tomaatjes apart en snijd de rest in dunne sneetjes.
  7. Verdeel de sneetjes serranoham uit over 4 borden.
  8. Verdeel hier de rucola over en leg er de plakjes tomaat op.
  9. Besprenkel het geheel met de dressing en strooi er de gehakte pistachenootjes over.
  10. Garneer met een trostomaatje en wat verse zwarte peper.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
serrano, carpaccio, pistache, tomatenrucola, Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: