Ananas geflambeerd met rum

INGREDIENTEN

  • 4 schijven verse ananas
  • 25 gr boter
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 dl witte rum

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Meng de suiker en het kaneelpoeder onder mekaar. 
  2. Dep de ananas goed droog met behulp van wat keukenpapier.
  3. Verhit de boter en bak hierin de schijven ananas aan beide zijden totdat ze licht beginnen te karameliseren.
  4. Flambeer ze vervolgens met de rum.
  5. Schik de schijven op dessertbordjes en bestrooi ze met het mengsel van fijne kristalsuiker en kaneelpoeder.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ananas, rum, flamberen, karameliseren Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: