Appels met honing

INGREDIENTEN

  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar of Jonagold)
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 50 gr droge vijgen
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels honing
  • water

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de appels, verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor en snijd de appels doormidden.
  3. Hak de vijgen en de helft van de amandelen zeer fijn en vul hiermee de holten van de appels.
  4. Plaats de appels in een ingeboterde ovenschaal.
  5. Laat ze gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven opwarmen.
  6. Laat ondertussen de boter smelten, roer er de honing door en besprenkel het geheel met wat water.
  7. Overgiet de appels met deze honingkaramel en strooi de rest van de geschaafde amandelen erover.
  8. Plaats de schotel gedurende nog ongeveer 5 minuten in de oven tot de appelen gaar zijn en het amandelschaafsel lichtbruin gekleurd is.
  9. Serveer op warme dessertbordjes, samen met wat appelbraadvocht.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
appel, honing, karamel, amandel, schilfers Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: